text.skipToContent text.skipToNavigation
The natural choice

Soojendav jõupingutus Ukrainale Tibnori ja Toyota koostöös 

Toyota Material Handlingi Mjölby tehase neli entusiasti on Tibnori annetatud vormitud lehtmetallist ja torudest oma vabal ajal valmistanud 160 ahju, et annetada need sõjast räsitud Ukraina abivajajatele. "Kui meilt paluti, siis oli selge, et me aitame materjalidega," ütleb Tibnori võtmekliendihaldur Daniel Ribaric.   

Henrik Ulin töötab argipäeviti Toyota Material Handlingi Mjölby tehases laserlõikusmasina operaatorina. See tehas on Toyota suurim kahveltõstukite tootmisüksus Euroopas. Siin toodetakse iga aasta umbes 80 000 elektrilist laotõstukit ja 100 000 kahvelkäru.

Abi Ukrainale

Henrik Ulin hoolib ümbritsevast maailmast ja on mures selle pärast, mis toimub sõjast räsitud Ukrainas. Ta oli juba mõnda aega mõelnud, kuidas saaks sealseid kannatanuid kõige paremini aidata. Aasta alguses tuli talle mõte, mille ta pakkus välja juhtkonnale.

"Mind inspireerisid teised firmad, kus on tehtud algatusi Ukraina abivajajate heaks, ja ma mõtlesin, mida mina ja meie Toyotas saaksime aitamiseks ära teha." 

Mõeldud-tehtud. Henrik Ulin saatis e-kirja Toyota Material Handlingi Mjölby tehase juhtkonnale, soovitades, et ka Toyota peaks midagi sellist tegema.

"Ei läinud kaua aega kui tuli nõusolek, mis oli väga tore." Seejärel tuli alustada tööga. 

Nutikas konstruktsioon

Küttekehad on 60 cm pikad, 20 cm sügavad ja 30 cm laiad, valmistatud plekist ja neil on nutikas konstruktsioon, kus korsten on transpordi ajal ahju sees ja jalad kaane sees – kõik selleks, et neid oleks võimalikult lihtne Ukrainasse transportida. 
Ahjude joonised sai Henrik Ulin teda inspireerinud ettevõttelt Väderstadverken, aga materjali, vormitud lehtmetalli ja suitsutorud, annetas Tibnor. 

"Kui Toyota küsis meilt, kas võiksime anda ahjude jaoks materjale, olime loomulikult nõus. See on meie jaoks väike asi, aga samas väga oluline, ja meil on hea meel, et saame aidata," ütles Tibnori võtmekliendihaldur Daniel Ribaric.   

160 teele pandud ahju

Ühel reede õhtul pärast tööpäeva lõppu said Toyota tehases kokku Henrik Ulin ja kolm tema kolleegi, kes hakkasid 160 ahju jaoks lehtmetallist materjali lõikama. Seejärel keevitati osad kokku ja mõni päev hiljem laaditi need vabatahtlike veokile, mille sihtpunktiks oli Ukrainas Lvivi ja Kiievi vahel asuv väikelinn, kus asub Zinkivi piirkonna rahvusvahelise heategevusfondi abilaager. Kui pliidid jõuavad Ukrainasse, jagatakse need abivajajatele, kes kasutavad neid kütmiseks ja toiduvalmistamiseks. 

Lisaks Tibnorile ja Toyotale on ahjude jaoks materjale andnud ka mõned Mjölby kohalikud ettevõtted. 

"Oleme väga tänulikud kõigile neile, kes annetasid materjale. Ma tõesti loodan, et meie ahjud on kasulikud ja soojendavad kedagi, kes seda vajab," ütles Henrik Ulin Toyota Material Handlingist Mjölbys. 

Võtke meiega ühendust

Tibnori eesmärk on teenindada kliente kogenud spetsialistidega. Mida me saame teie heaks teha?

Võtke meiega ühendust
Quick order
Delivery options
Selected date Partial delivery possible


Log In

I have forgotten my password

We are pleased that you want to become a customer with us. In order for you as a business customer to be able to shop from us, you need to apply for a customer account.

Apply for a customer account

*Note that we only sell to business customers, unfortunately not to private individuals. Applications without an organization number will not be processed.